La proffene gjøre jobben – og bruk tiden på noe annet

Nordmenn elsker å pusse opp, og det er selvfølgelig fint å ta seg av enkle oppgaver som maling eller ny parkett. Samtidig bør man definitivt tenke seg om både en og to ganger før man prøver å gjøre noe selv med vann og avløp. Innsatsene er helt enkelt for høye, og da er det mye bedre å overlate disse jobbene til proffene. Da får man også mer tid til annet morsomt.

Husk på dette når du overlater jobben til rørleggeren

Vi har allerede sett på viktigheten av å planlegge nøye sammen med rørleggeren i en annen artikkel, og når det vel er på plass skal det egentlig bare være å slappe av. Hvis det er snakk om en større rehabilitering der et eller flere bad skal skiftes ut kan det definitivt være smart å legge arbeidet til en periode der det er mulig å være borte fra hjemmet en stund. Det kan selvfølgelig passe fint i forbindelse med ferier, men samtidig kan det kanskje være enklere, enten å overnatte hos venner og bekjente eller leie en leilighet eller rimelig hotellrom i noen dager.

Hva man vil fylle tiden med vil selvfølgelig være individuelt, men det kan definitivt være på sin plass med en liten belønning, og noen gode middager, kino eller bare late dager på sofaen med litt spill og moro. Da kan det være fint med litt Maria Bingo gratis spill, som et avbrekk fra de store beslutningene i forbindelse med rørleggerarbeidet. Det er viktig å ta med livskvalitet i regnestykket, selv om det koster noen kroner ekstra å være borte fra hjemmet. Istedenfor å leve på en byggeplass, kanskje uten tilgang til vann eller toalett, er det mulig å kose seg på en «mini-ferie» og bare slappe av samtidig som håndverkerne jobber hardt hjemme.

Jevnlig vedlikehold forlenger livet til vann og avløp

Samtidig som man kan overlate det meste av VVS-arbeid til proffene, så er det noe vedlikehold som de aller fleste boligeiere bør kunne klare på egen hånd. Å holde slukene rene og åpne med jevnlig rens og rengjøring er kanskje det aller enkleste og viktigste tiltaket. Utover dette kan det være smart å ta en jevnlig sjekk av rør, koblinger og utstyr, slik at man kan oppdage eventuelle lekkasjer eller andre problemer i tide. Vannalarmer eller systemer som skrur av vannet i tilfelle lekkasje kan være en ekstra sikring, og i nyere boliger er også dette påbudt.